Friday, July 29, 2011

sony xperia x8 TUTORIAL ON HOW TO INSTALL 2.2 FROYO AND ALL OTHER CUSTOM...

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 9:56 AM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!

Monday, July 25, 2011

hah!ni utk ummi ben2 plaks..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:33 AM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Oke2..Sumer-sumer sile jangan jeles..Ai nak brangan jadik Miss Doktot yang cumels sekejap yeah!ngehehhe...Ni di atas permintaan ummi kepada budak lagend namanya muadz..ngehehehe..okeh kak, janji bluberry cheese tart hokkey...Psstt..kak,senang x wat blueberry cheese tart tuh??hehehhe..
Diet Untuk Golongan Darah 'A'
Dr. Peter J.D'Adamo dalam bukunya menyarankan pemilik jenis darah A mengambil diet vegetarian dengan pengambilan makanan yang mengandungi lektin yang sedikit.

Ini kerana jika kandungan lektin diambil dalam kuantiti yang banyak akan mengakibatkan masalah perut. Menurut beliau lagi, golongan individu yang memiliki jenis darah A menghasilkan kandungan lendir lebih banyak berbanding jenis darah lain.

Keadaan ini menimbulkan risiko terhadap jenis penyakit jenis alahan seperti asma, infeksi telinga dan gangguan pada saluran pernafasan. Selain itu sumber makanan berasaskan haiwan seperti ikan dan ayam boleh diambil tetapi dalam kuantiti yang terbatas.

Individu dengan jenis darah ini juga dianjurkan mengambil susu yang telah melalui proses penapaian seperti susu masam, krim tanpa lemak, keju alami, telur dari jenis organik atau ayam kampung (dalam jumlah terbatas), lemak (dalam jumlah terbatas, kekacang dan bijirin dan susu kacang soya.

Individu darah jenis ini perlu mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan dalam kuantiti yang banyak.

Makanan yang harus dihindarkan adalah hidangan laut berwarna putih seperti ikan siakap putih, cumi-cumi, daging lembu, daging salai, susu, keju hasil olahan industri, kacang merah, roti, kuih-muih, kek, kentang, mangga, betik, jeruk, pisang, minyak jagung dan minyak kacang tanah.
Ciri khas individu jenis darah A:
  • Memiliki sistem pencernaan yang sensitif
  • Perlu menghindari makanan yang daripada produk susu dan daging
  • Dianjurkan menjadi vegetarian atau mengambil makanan berkadar karbohidrat tinggi, namun rendah lemak
  • Mengurangkan stres dengan bermeditasi, atau berolahraga
  • Cukup beristirehat
Menu diet yang dianjurkan:
Sarapan: Air putih dicampur jus limau nipis dan oat

Snek: Jus anggur / kopi

Makan Tengah Hari: Salad dan roti gandum satu potong serta teh herba

Snek: Kuih beras dua potong dan teh hijau

Makan Malam: Pasta tanpa daging campur brokoli, yoghurt dan teh herba

Friday, July 22, 2011

Untuk hg Farah Wahida!!!

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:57 PM 8 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hahhahahahha... nie entry untuk budak yang nade-nade name die farah wahida anak kepada pakcik radzi and makcik ruhiza, adik kepada mirwan affendi, adik ipar kepada ummi ben-ben aka kak ayu yang tomey, hah lagi satu, moksu kepada muadz the lagend.. hah.. nak tambah lagik, bakal isteri kepada encik sazemer!hahhahahaha..
Diet Untuk Golongan Darah 'B'
Berbeza dengan individu darah jenis A, individu darah jenis B lebih fleksibel.
Teori Dr. Peter J.D'Adamo menyarankan golongan jenis darah ini menghindari makanan beku atau makanan dalam tin manakala sangat menganjurkan makanan berasaskan susu yang memiliki kandungan karbohidrat yang tinggi.
Ciri khas golongan darah B:
  • Dianjurkan untuk melakukan diet dengan berbagai-bagai variasi makanan, namun perlu menghadkan pengambilan daging.
  • Disarankan mengambil makanan dan minuman berasaskan susu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Olahraga yang sesuai dilakukan adalah berenang, bermain tenis, berjalan kaki dan bermeditasi.
  • Untuk mengatasi stres, disarankan memiliki hobi dan aktiviti berasaskan kreativiti.
Pemilik golongan darah B sangat mudah terhadap penyakit berkaitan imunisasi dan serangan virus, mereka disarankan agar mengambil sayuran hijau yang kaya magnesium dalam kuantiti yang banyak.

Makanan yang dianjurkan adalah daging lembu, kambing kibas, arnab, ikan laut, semua produk susu kecuali 'blue chesse' dan aiskrim, telur ayam organik dan ayam kampung, minyak zaitun, beras merah, beras putih, makanan berasaskan beras dan buah-buahan.

Manakala makanan yang perlu dikurangkan pengambilannya adalah ayam, ketam, udang, kerang-kerangan, telur puyuh, telur itik, minyak bijan, minyak jagung, minyak biji matahari, minyak kacang tanah, minyak soya, kelapa, santan, soya, kacang tanah, biji bunga matahari, biji labu, bijan, kacang pistacio, tempe, tauhu, kacang merah, makanan berasaskan gandum, mi segera, beras pulut, jagung, lobak, tomato dan jagung.
Menu diet yang dianjurkan:
Sarapan: Bijirin dan buah pisang beserta segelas susu tanpa lemak
Snek: Jus anggur
Makan Tengahari: Sepotong dada ayam dan dua potong roti beserta salad dan teh herba
Snek: Jus limau/yogurt dan teh herba
Makan Malam: Sepotong ikan salai, sayur rebus, buah-buahan segar dan teh herba

Rahsia Diet Menguruskan Berat Badan Mengikut Jenis Darah

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 10:11 AM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Oke-oke. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian.. Nak tau rahsie tak?? Ha.. Ni ai nk ajo cara-cara nak diet.. Ikut jenis darah oke.. Patut la diet ai xbape nak menjadi.. Ghupenyer, makanan yang ai xbley makan,ai makan untuk diet ghupenyer.. Aiseh man... So, jom layann dlu hokkey! 
PERHATIAN!!!
Yang ai tunjuk kat sini, untuk darah jenis O tau.. Untuk darah jenis lain, refer sini oke!
Diet Untuk Golongan Darah 'O'
Dr. Peter J.D'Adamo menyarankan agar pemilik darah jenis O lebih banyak mengambil makanan berprotein tinggi, mengikut diet rendah karbohidrat dengan pengambilan ikan atau daging (kecuali daging yang diolah) serta sayur-sayuran yang banyak, telur dan kacang namun menghindari produk susu dan gandum.

Beliau turut menyarankan agar pemilik darah jenis ini menghadkan pengambilan buah-buahan. Pemilik darah jenis O harus menghindari semua jenis bijirin, pasta dan nasi. Dr. Peter J.D'Adamo turut menyenaraikan jenis makanan yang perlu dihindar seperti sayur brokoli, sawi, taugeh, terung, cendawan, dan kentang.

Bagi pemilik darah jenis ini, telur, susu, gandum dan kekacang tidak diperlukan memandangkan tubuh telah mendapat khasiat daripada sumber daging.

Hindari jeruk kerana ia mampu mendatangkan keracunan usus kepada golongan darah jenis ini.

Ciri khas golongan darah O:
  • Memiliki sistem imunisasi tubuh yang lebih tinggi berbanding golongan darah jenis lain
  • Mudah mengadaptasi berbagai makanan
  • Untuk mengatasi tekanan, disarankan melakukan aerobik
  • Dianjurkan untuk mengambil makanan berprotein tinggi dan rendah karbohidrat, seperti daging, buah-buahan, ikan, sayuran
  • Berisiko terkena radang dan kerosakan organ seperti arthritis jika makanan yang diambil tidak bersesuaian
Menu diet yang dianjurkan:

Sarapan: Dua potong roti bakar lapis mentega dan sebiji pisang

Snek: Teh herba

Makan tengahari: Sepotong daging panggang, salad bayam dan epal

Snek: Sepotong kuih

Makan Malam: Sepotong daging lembu dan asparagus yang direbus, kentang rebus, buah-buahan dan teh herba

Friday, July 1, 2011

KL Gangster beb..hehehhe

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:36 PM 1 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Wah... lamer sangat2 neh tak cakap2, gelak2, sembang2 kat cni yeh.. almaklumla, kebizian melanda kn.. bese la kje makan gaji kan... eh2, silap, makan nasi la.. cmne nk makan gaji.. gaji tu tolong beli makan jer... ngehehhehe... yes! nak cite hape yeh.. 

ha.. cite nengok muvie la... hmmm, ekceli, ai xla suke sangat tengok muvie nie.. tengok tu pn, mesti kalo betul2 teringin.. wohoo.. 1st time tau ai puji muvie bes.. KL GANGSTER! terbaek la.. plus lg,ad zizan.. memang gelak la kn.. lagi plus, hero hensen bangat2 la kan... aaron aziz yu... aauuwww... terpukau beb... seb bek xpengsan.. n kaver sket sebab ader orang sbelah... wakakakka.. pssttt... rahsia.. jangan btau orang sebelah tau.. hahahha.. hek eleh, macam la org sebelah tu ta bley bace kan.. nm pn belog.. belog ok.. sumer orang bley baca.. hahahhaha.. 

xkesah la aaron hensem pn, sebab orang sbelah ai pn ensem.. eceh! bodek la tuh.. nk suh bagi pezen la tuh! miahahahhahahha.. ok stop2.. layan gambar yeh! caw!;p

sumber dr uncle gugel
 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal