Friday, April 29, 2011

Sayang Bukan Rahsia...PART # 1

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:01 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Copy from blog Nadiah...thx 2 blogger...come,wanna share sumthin' with u..=)

Ini kisah benar. Kisah diriku 8 tahun lepas. Kali pertama aku jatuh hati pada seorang gadis. Dia tidaklah secantik model. Tak setinggi mana & chubby sikit. Orangnya boleh tahan comel. Senyumnya manis, punya lesung pipit di pipi kirinya. Perwatakan lembut & manja. Dengan suaranya saja aku boleh tergoda. Pada org lain, dia hampir perfect. Matanya redup tapi wajahnya selalu kurang bermaya. Bila berjumpa dia nampak lesu saja. Pandai orangnya,kewangan stabil.. Full package lah kiranya.

"oohhh...ala2 gini la kot cun ny tuh...hahahha...xhengat.. cekci lg yu..auuww"

Aku? Aku menarik orangnya, begitu kata gadis-gadis. Tapi kawan-kawan melabel aku sebagai lalaki biasa tapi body boleh tahan. Aku punya ketinggian yang cukup, dada yang bidang (gadis-gadis suka, boleh buat bantal kalau nangis). Kewangan? Tu tak tentu. Kadang-kadang ada kadang-kadang entah la... Otak? Boleh tahan la, cuma aku malas sikit. So aku belajar slow2 (faham-faham la..extend 3 sem!)
 "ade cm gini ke hensem ny.. eh.. xkot.. hensem sgt kalo gini.. kalo gini, mst girl tu, xpk 2 @ 3 kali..hahhahha.. amik la gmbo kureng hensem sket..wakaka.. ni je yg jumpe 1st time tny pakcik gugel... miahahha.. ampun...;p.."

Ok, gadis tu aku kenal melalui internet. Dunia tak sebesar mana, dah lama berchatting, baru aku tahu dia satu kolej dengan aku. Seronok lah aku, boleh aku intai dia selalu. Mula lah aku korek2 rahsia pasal gadis tu. Haihh, lagi2 lepas tu aku dapat tahu, gadis tu memang dah faymes kat kelas aku. Ramai member2 aku kenal dia. Room mate aku? Pernah kena gossip ngan gadis tu. Sebab? Gadis tu baik sangat. Apa2 hal dia ringan je nak tolong orang. Sebab dia tolong room mate aku, kena gossip la. Tapi tu sebelum dia kenal aku. Aku pulak tak tentu pasal dengki. Room mate aku tu aku buat jadi musuh. Padahal aku belum ada apa2 dengan gadis tu. Saja nak dengki... Ngehngehngeh....

Aku sebenanrnya dah mula suka kat gadis tu. Tapi tak nak kantoi. Kenapa? aku pun tak faham ngan diri sendiri masa tu. So, aku pun makin hari makin rapat ngan gadis tu. Gadis tu? Alah, dia anggap aku member biasa je. Geram betul! Pastu aku pun menjalankan strategi mengayat tapi tak nak kantoi. Macam mana? Hahaha.... Rahsia. Lama-lama gadis tu pun dah macam respond je. Aku apa lagi, suka la! Tapi banyak masalah sikit, ramai betul orang nak masuk line. Sakit hati betul aku. Tapi sebab daya tarikan aku (perasan lagi), gadis tu tak terpikat lah ngan orang lain. Hebat betul aku!

"hohoho... kamon men.. rs2 die nie, mmg sgt2 kurang sopan kn.. xde budi bahase lg.. kayu ke hape.. xde perasaan... kalo betul2 buku jmp ngn ruas, mmg bo layan la.. eh,lex2 lu.. lom abes g... kite tgk ape jd lg eh.. jgn emo cpt..ngehehe"

Birthday aku, gadis tu tiba-tiba je ajak keluar. Tapi ....

Ape eh pas tapi nih... huish... saspen even da bc sume.. hahhaha... tp,sbb sy syg farah wahida, sy wat episod spt yg para suggest... para hebat la... haku xterpikir pn... weee.. layan..

nanti kan sambungannya....

Saturday, April 23, 2011

~moo moo moo zoo~

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:41 AM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
yeeehhaaaa.... misi penjelajahan ke zoo negara telah bermula.. tq kpd encik buah hati kerana bersama2 menyertai misi ini ye... mmuuuaaahhh... ahahahhahahhaha... xpe,xde org tau pn... wakakakakka.. opppssss.... "hmm... nk g mn ni?"..  "hmm...xtau la...hehehhe..ha!g zoo nak??" "panas tau!"... ahahahahha... rs nk sekeh je org yg ckp tuh... wakakakaka... sket je lg nk kne sekeh.. perli la tuh.... ade ke ptt,nek kete time nk dating tu,xbkk econ.. kateny, amik udara segar... manje sgt asik nk sejok jerk... huh!xsempat nk majok... miahahaha.. 

ok2,ckup2 cite2 iklan... now, weee..... mari bersama kak su yg cumil melihat haiwan2 di mesia!..weee...
ok2... ckup2... 1 je hokkey... t ade org mara plak.. t org kate, "u hengat ni blog odition ke.. peace sn,peace sini..".. ahahahhaha.. ala,ade kite kesah... kte xkesah pn... t dpt gmba lg,kite upload lg eh... pssstt... cik abg ni sep tau ngn gmba kt hp die.. kite tau,die xbg sumer pn... ade je lg yg xbg... huh! mara ni tau x... ;p.. sile bg statement terbuke nie ye kpd yg berkenaan... ;p.. lagi2..cer cite..cer cite...

ha....dpt tgk animal show gk tau... mst tgk sume ye... sbb bayo mahal gk la...seb bek zoo nie beso.. kalo x,mmg x g la... dlu bp hengget je..(*eh...tu taun bile... bantal busuk pn dok pgg g time tuh...wakakkaka).. standard la kn...org pn mahal, bende2 cmni pn,nk tumpang skaki la kn... sbb die tau kn, sume org byk duet kn... gomen kite kn kaye... asik bg duet je... opppss... off record pliss...

hmmm... da la... con't nnt la eh...  ngntok suda bah... weheehehehehehe... pasni g mandi2 manda plak eh.... ahahahhaa... oopsss.... suke r tuh kepada yg berkenaan tuh... mmg dok kalut pn nk g sunway lagoon... ahahahahha... kiv dlu hokkey.... ;p caw...wassalam...

Monday, April 18, 2011

Yes!;p

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 4:35 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hah.... kluar pn.. even agak sukar... ahahahahha... eh.. ape yg kuar... iskh... signature nie la... ahahahhaha.. sjer try2... credit to blogger yg produce tutorial for the newbie..ehehehehhehe.. thx a lot.. really helpful during my blogging session...wah!;-*

Thursday, April 14, 2011

Sedetik Lebih

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:31 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
ehehhehehe... xtau la np i rs nk letak title tu eh... suke dngr tjuk tu... mcm ala2 suuwwiiitt gitu... agagagga.. hmm... mcm2 jd in evrydys live kn...ade bes, ader xbes... yg xbes confirm la yg kite xsuke kn.. yg bes, ha.. hamik! cnyum smp tlinge u... kembang semangkuk abes sumer... ahahahhaha...
hhmmm.. pg td kite chat ngn mmbe lm..die non-muslim la... ckp psl bersyukur... terinsaf sket kite.. ye la.. bersyukur dgn ape yg kite ader n sentiasa berusaha utk mendapatkan yg terbaek.. bertukar!!eh3..np lak nk bertukar, berubah la kn.. eh, bkn mcm sm je ke meaning ny... ahahahhaha... wutever la...;p
baru2 nie,kwn baek kite mengalami kisah sdih dlm hidup die... kite sgt berharap so dat die kuat utk hadapi sume nie...alangkah baek ny,kalo kite ad dkt ngn die kn... ley lbey bg sapot dlm jarak yg dekat2,rapat2,jgn pegang2... ngeheheheheheh... so,kite doa moga2 kwn kite tabah hadapi dugaan nie ye...
n i plak, coding3... mcm mn la nk ader perasaan cintakan coding ye... hahhahha... mmg speechless nk jwb pd org yg xminat coding.. tp,kne cube gk.. sbb,skrg nie, ms nie, nie adalah rezki kite, tggungjwb kite... kite kne laksanakan jgk sbb kalo x,xberbaloi rezki yg dpt tu kn... biarlah ade nmpk hasil ny... even xbyk input, tp, ader pertambahan dr sbelum nie kn... syukur3... 

Tuesday, April 5, 2011

Saya Sesak Nafas..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:21 PM 3 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
omg... sesak nafas meh.... rs nk tcabut urat2 nie... agagaggagaga.. xsggup ny nk bgelumang ngn dunia coding nie.... huwwaaaa.... tlg la.... cmne nie?????? 
jln utk tukar haluan lom ad lg... so,sy kne stay jgk dlu.... halamak! mmg tensi nih!! jgn bruban suda... hadoi... tulun.... tulun.... tulun.... 
sp nk replace tmpt sy, sy alu2kan, tp, makesure bg sy kje len dlu.... wwwwoooooooooooowwoooooo..... mmg sgt2 xstabil jiwa & raga nih....
 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal