Thursday, November 3, 2011

Kutub Utara Kutub Selatan...

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:14 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
motif??? eh... ape kes nie?? nape kutub utara kutub selatan... bukan kutub timur kutub barat... hallooo... masalah nye, ade ke kutub timur and barat tu.. gegegge.. sory la,even geografi A(*sambil tangan letak di dada..hahhaha), tapi, da lame tinggai daa.. hahhaha... eh.. berbalik kepada topik.. ape kes nie ha... huwwaaa... incik utara sedang pulang di utara... so, ahahhahaha... nade2 nye saya kan... hahhahahhaha... tapi, lama beb.. nak dekat seminggu la jugaks.. lallala.. tengok, lagi nade2 kan.. ehehehhe... ok, zassss...;p

Sunday, October 30, 2011

On The Mark.......Get Set.....

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 9:14 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
pomm!.. oppsss pocot... ehehehhehe....hah... tau ke ape yang dimaksudkan oleh cik penulis nih?? wat2 tau je la hokkey... ehehehhehe.... dalam bahasa melayu, orang slalu sebut, ke garisan, sedia, mula! hah! gitu la bunyi2 nye... ape yang ke garisan, ape yang sedia, ape yang mula... renung2 kan dan selamat beramal... ehehehhehhee... 

hmmm... ok... lari topik sket hokkey... tadi bkk fb... pastu terbace satu artikel yang mengatakan meletakkkan status 'IN A RELATIONSHIP' tu xboley... ye la... maksud ny tu, xperlu la nk show off gitu kn.. diam2 suda.. orang tau, tau la... orang xtau, xyah la btau melainkan die tau sendirik kn... sangat logik artikel tu hokkey.. so, nk tau lbey lanjut, meh bace ni meh.. bagi terang dan jelas..thx a lot kepada yang berkongsi yer...

Seorang wanita/lelaki yang berani meletakkan in a relationship with kekasih bukan mahramnya itu ia sedikit sebanyak telah hilang sifat malu dan segan dalam dirinya sebagai seorang muslimah/muslimin kerana ia seolah-olah seperti memberitahu kepada umum bahawa dia sekarang sedang bergelumang, bergomol dan bercouple dgn kekasihnya, seperti ishtiharkan kemaksiatan. Tahukah anda bahawa meletakkan in a relationship with kekasih bukan mahram boleh menimbulkan fitnah??? Akhir zaman ini ramai manusia yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan oleh diri mereka sendiri.

Tahukah anda bahawa, sedangkan dalam pertunangan Rasulullah SAW sendiri ada mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan. Inikan pula perhubungan couple yang jelas haram tetapi nak tunjuk juga kepada umum yang diri itu sudah berstatus couple!!! Kalau status pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Rasulullah SAW menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana Sabda Rasulullah SAW:
“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)
Tahukah anda bahawa, sedangkan dalam pertunangan Rasulullah SAW sendiri ada mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan. Inikan pula perhubungan couple yang jelas haram tetapi nak tunjuk juga kepada umum yang diri itu sudah berstatus couple!!! Kalau status pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Rasulullah SAW menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana Sabda Rasulullah SAW:
“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)

Sunday, October 23, 2011

Shopping online???

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 7:09 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Shopping online... Ok, berminat?? saya sangat suke shopping.. Paling saya suke adalah baju!! agagaggagga... lately,kerap jugak beli baju online... serius,memang rambang mata hokkey... tahan napsu membeli je tau... lololo... every month bley beli satu@dua je...hahhahaha...kalo beli lebey,nanti larik bajet... xlarat nk ligan weh... hehhhehehehhe... 

Tapi, nak di ingat kan,walaupun senang shopping online nie,almaklumla, macam dihujung jari kan.. zaman moden la kunun nye kan.. tapi mesti hati2 hokkey... tengok la, kalo tengok kat page orang tue,ramai jer yang respon,ramai je yang berpuas hati,then, selidik la serba sedikit latar belakang nya... InsyaAllah, doa banyak2 mudah2an sumer ny elok yer... lagi satu, jangan obses sangat hokkey.. berbelanja ikut kemampuan dan bajet2 sket yer... entry ni terbit selepas saya membeli online la nie...ehehehhehhe... nak tau tak,tiap kali bungkusan sampai kt opis jer,mostly,orang yang sama plak bukak pintu opis.. n amik kan barang... so,dorang cop saya suke shopping online!wakakakakkaka... nakal hokkey uols... bkn slalu pon,tapi, sebabkan time barang sampai je, orang yang sama hamek, then, di label la suke shopping online...~lallalalla.... xkesahkan la kan... yang penting niat baik kn...=)calloooooo... tatattata...

Monday, October 17, 2011

Cemburu tanda sayang??

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:50 PM 5 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hellooo...hellooo... ape kabar sume??hehhehehe...hope sumer sehat yer adik-adik... hmmm,berbalik kepada tajuk entry kali nie... cemburu tanda sayang.. valid lagi tak statement nie.. pada saya, mesti la valid kan... bergantung kepada setiap orang macam mana die tafsirkan ape maksud cemburu dan begitulah sebaliknya.. statement nie memang da lamer kn?? uols ingat tak bile pestime uols dengar statement neh?? hah! cepat hengat.. kalo tak, sile diri atas kerusi hokkey!agagaggaa


actually, entry kali nie,tiada kaitan pada yang ada ataupun yang tiada.. general hokkey... ai pon bukannya kuat cemburu pon! hahhahaha... bley caya ke?? lalallala... yer.. mesti percaya hokkey! kalo tak caya, sila diri atas meja! gegegegge... cemburu tu boley sbenarnya, tapi jangan la sampai cemburu tahap gaban yer anak-anak.. nanti sendiri gak yang susah... hehehhehe... betul, cemburu tanda sayang, tapi berpada-pada la kan... ngehehhehe... 
ok,sekian bebelan untuk kali nie... nanti jumpe lagi keh!

Wednesday, October 12, 2011

eh..lalalalala....

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:47 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
aauuwwwww... suke... wat entri pada yang paham je nih... hahahhahaha.... ye betul la tue... anda la tu kot.... auuuwwww...time kasih puji ai.... malu ai... wakakakkakakka.... eh... ai ke yang u maksudkan... lalallalallala.... okey2,cukup2...sampai di sini dulu.... sile bace pada yang berkenaan yerk.... ehehehhehehe.... windu kamu!ahaks!;p

Tuesday, October 11, 2011

Berpunya....teettttt...;p

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:35 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
lalalalallalallala... ape yang berpunya?? ape yang dipunya?? wowowowowo... rilex2 la sume sayang-sayangku.. ngehehehe... jangan cepat melompat... ngehehehhehehe... tade la seyes sangat sebenonyer... sajer jer nak share kegembiraan seorang teman saya.. die hepi tau skrang nie.. so,saya pon tumpang hepi untuk die... ni kan trademark saya.. suke melihat orang lain gembira.. hope teman-teman sentiasa diberikan kegembiraan hokkey.. tapi, ingat yer adik2, dalam kite gembire, ingat lah pada kedukaan jugak.. agar ianya dapat menjadi pedoman dan peringatan kepada kite sumer.. hope kite sumer mendapat kebahagian yang kite cari... walaupun xsemua kesempurnaan tu dapat kita perolehi sepenuhnya, tapi, berusahalah mencari kesempurnaan itu.. nobody is perfect.. so,bersyukur dan sentiasa berusaha untuk buat yang terbaek agar diberkati.. InsyaAllah...

Wednesday, October 5, 2011

Cerita Sedih Katanye...;p

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:07 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi....

si A : Macamana ni...rumah kita lak atas sekali? 

si B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..? 

si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje...kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik 

si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita,tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa...biar kita serius dengar cerita. 

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. si A mula bercerita.... 

si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku...aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku....bla bla bla bla bla..... 

Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh...sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata...kemudian Mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita.... 

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu bapaku meninggal dalan kemalangan jalanraya...aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4 orang...bla bla bla bla......  

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih....punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi... sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk 

si C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh punya. 

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke...? si C : emmmm...mungkin hari ini dalam sejarah... 

si B : cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat je lagi 

si C : aku sedih kerana...KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA....UWAAAAAA

Friday, September 30, 2011

depends la kan..=)

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:27 AM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Hmm.. ai dapat cite ni from my fren fb... Kisah seorng gadis ada penyakit kanser... die cuma ada 30 hari utk hdup.. dyer sukakan seorng lelaki yg kerja di kdai CD.. tpy dyer x pernah bgtaw lelaki 2 ttg cntanya.. setiap hari dyer prgi beli CD smata2 nk luangkan mse ngan lelaki 2.. slps sbulan gdis itu mninggal..... bler lelaki 2 prgi mncari gdis tersbut... ibu gdis tersbut mberithu bhwa anknya dh mninggal krana kanser.. lalu lelaki itu kebilik ankknya .. kt c2 lelki nmpak kesemua CD yg dibeli oleh gadis 2 x bukak pon... lelaki itu mula mnangis.. tau kenape ??....... sbb...... lelaki itu letakkan surat cntanya utk gdis tersbut dlam CD yg gdis itu beli.. Kedua2nya sling mncntai tpy x pernah meluahkan.. thatz the end.. so cpt2 lah luahkan nyer kalau anda mmpunyai prasaan trhdp sseorng ~~~dapat bayangkan x???

Thursday, September 29, 2011

Berusaha memerah keringat..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:17 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
lalllalalallalallalala... semoga berjaya wahai gadis yang comel dan anggun... ahaks.... jangan muntah hokkey... hahhahaha.... ape yang anda ade sekarang,perlulah anda hadapinya dengan tabah... aja!fighting.... mudah2an dipermudahkan semuanya yer bak kata my boss... hehehehhe... amin.. study lah srs,study la um anda itu yer wahai cik cute... hahahahahhaha... sori la,statement masuk bakul tapi tak terangkat ni yerk.. hehehehhehe.. da petang2 nie kan.. mata pn semakin kuyu... tapi,bile balik nanti,tak plak die kuyu2.. celik lagi ade.. hadoiyai... byk betul 'pengganas' yang duduk kt mata ni kan.. time keje plak la die nak sebok... syuh3... jangan ganggu saya yang rajin bekerja ni yer... biarkanlah saya nk mengkoding dengan jayanya ok... nanti cepat naek gaji!!! akakakakakka... jangan nk perasan lebih2 ok cik ayu!hahahahha

Wednesday, September 28, 2011

Pupuk minat anda..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:46 PM 3 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
sesuatu yang dipupuk boleh menjadi minat.. betul tak kawan-kawan??hahahhaha... motivasi diri sket... asyik mengeluh jerk.. nanti cepat tua tau.. hahahhaha... tah la... tibe2 terlintas nk cakap nie... so,cakap je la.. jangan simpan2.. orang tua2 kate,nk ckp, ckp terang2.. bagi jelas... senang orang paham... kalo asyik bagi hint je,leceh jugak.. hahhahaha... eh,cakap pe nie... wat orang pening jerk.. hahahaha... oke2, stop2,jangan cakap banyak... da2.. benti2... panjang sket jer dr sebelum ni kan fara wahida... hahahahha... untuk nazifah baharin plak, senyum k... i tau you serious...ngehehhehe

Monday, September 26, 2011

hah..da...senang cite..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 6:01 PM 3 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
ha kan... senang cite.. malas nak cakap banyak dah kan....;p.. hahahhahaha... hahhahahahha... inilah entry paling pendek di abad ini..;p

Monday, September 12, 2011

Syukur itu mesti..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:46 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
heh.. lamer ny ai x hapdate kan.. mesti nazifah bising.. hahahaha.. (*dalam hati pah, ader haku kesah.. peminat haku lagi banyak!ahahahha).. okeh2.. pelajaran hari ini yer murid-murid..

hmm... uols penah tak cakap dalam hati, "eh, untungnyer orang tu,da la cantek@hensem, kaye plak tuh!", "wah hebatnye..engineer n doctor..pasangan sococok..", "bertuahnya dia keje hebat, gaji beso, kete beso,sumer2 lah beso"...hah...jgn tipu k..mesti korang penah terdetik salah satu ataupun sumer ayat-ayat diatas kn... hmmm...ai pn same la.. kadang-kadang tu, kite alpa kan.. tlupe dengan rezeki yang kite dapat.. asyik compare ngan orang yg lagi hebat and lebih jer.. cube compare ngan orang yg kurang bernasib baek n tak berkemampuan tu..

ape yang kite nampak perfect,xsemestinya sumer perfect... sumer ade kelebihan dan kekurangan masing-masing... kehebatan memang selalu orang nampak and sanjung.. tapi,cmne ngan kelemahan?? kan perlu diperbaiki n diberi tumpuan kn??so,bersyukur and hargai lah ape yg kite ade... kaye harta,xsemestinye kaya budi pekerti dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannye..hehehe..

eh...paham ke uols ape ayat-ayat kite neh..hahhahaha..haku merepek sorang-sorang, tah-tah orang langsung tak paham ayat ai..hahhaha.. xpela,tu la kelemahan kn.. xsumer perfect.. atasi and asahlah kelemahan agar ianya akan menjadi satu kelebihan..
so,stay tune...tatataaaa

Tuesday, August 2, 2011

NYESAL KAHWIN ( mesti baca...best.. hehe...)

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:41 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Eh...uols..bace sampai abes dulu tau...tajuk len, ending len...ahahhahahaha...lawak3...;p

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah. Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli.. 

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. 

Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin... Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. 

Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh. Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ. Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha.. 

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe. Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3.. Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah! 

Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat Boleh la abang bangun awal-awal pagi Then kita solat Subuh sama-sama.. Tapi kalu abang tak bangun gak, ayang cubit je pehe abang abang xkan murka.. Lagi abang sayang ade la.. Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana jaga makan minum abang Tengok skarang abang da nak gemok da Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu.. Ke memang nak abang jadi gemuk ni? Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? Jangan bimbang atau ragu okeh, Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang.. Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana tolong iron baju abang Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju Jangan risau la nanti abang potong rambut.. Skarang abang dah tak selekeh macam dulu Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!

Friday, July 29, 2011

sony xperia x8 TUTORIAL ON HOW TO INSTALL 2.2 FROYO AND ALL OTHER CUSTOM...

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 9:56 AM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!

Monday, July 25, 2011

hah!ni utk ummi ben2 plaks..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:33 AM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Oke2..Sumer-sumer sile jangan jeles..Ai nak brangan jadik Miss Doktot yang cumels sekejap yeah!ngehehhe...Ni di atas permintaan ummi kepada budak lagend namanya muadz..ngehehehe..okeh kak, janji bluberry cheese tart hokkey...Psstt..kak,senang x wat blueberry cheese tart tuh??hehehhe..
Diet Untuk Golongan Darah 'A'
Dr. Peter J.D'Adamo dalam bukunya menyarankan pemilik jenis darah A mengambil diet vegetarian dengan pengambilan makanan yang mengandungi lektin yang sedikit.

Ini kerana jika kandungan lektin diambil dalam kuantiti yang banyak akan mengakibatkan masalah perut. Menurut beliau lagi, golongan individu yang memiliki jenis darah A menghasilkan kandungan lendir lebih banyak berbanding jenis darah lain.

Keadaan ini menimbulkan risiko terhadap jenis penyakit jenis alahan seperti asma, infeksi telinga dan gangguan pada saluran pernafasan. Selain itu sumber makanan berasaskan haiwan seperti ikan dan ayam boleh diambil tetapi dalam kuantiti yang terbatas.

Individu dengan jenis darah ini juga dianjurkan mengambil susu yang telah melalui proses penapaian seperti susu masam, krim tanpa lemak, keju alami, telur dari jenis organik atau ayam kampung (dalam jumlah terbatas), lemak (dalam jumlah terbatas, kekacang dan bijirin dan susu kacang soya.

Individu darah jenis ini perlu mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan dalam kuantiti yang banyak.

Makanan yang harus dihindarkan adalah hidangan laut berwarna putih seperti ikan siakap putih, cumi-cumi, daging lembu, daging salai, susu, keju hasil olahan industri, kacang merah, roti, kuih-muih, kek, kentang, mangga, betik, jeruk, pisang, minyak jagung dan minyak kacang tanah.
Ciri khas individu jenis darah A:
  • Memiliki sistem pencernaan yang sensitif
  • Perlu menghindari makanan yang daripada produk susu dan daging
  • Dianjurkan menjadi vegetarian atau mengambil makanan berkadar karbohidrat tinggi, namun rendah lemak
  • Mengurangkan stres dengan bermeditasi, atau berolahraga
  • Cukup beristirehat
Menu diet yang dianjurkan:
Sarapan: Air putih dicampur jus limau nipis dan oat

Snek: Jus anggur / kopi

Makan Tengah Hari: Salad dan roti gandum satu potong serta teh herba

Snek: Kuih beras dua potong dan teh hijau

Makan Malam: Pasta tanpa daging campur brokoli, yoghurt dan teh herba

Friday, July 22, 2011

Untuk hg Farah Wahida!!!

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:57 PM 8 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hahhahahahha... nie entry untuk budak yang nade-nade name die farah wahida anak kepada pakcik radzi and makcik ruhiza, adik kepada mirwan affendi, adik ipar kepada ummi ben-ben aka kak ayu yang tomey, hah lagi satu, moksu kepada muadz the lagend.. hah.. nak tambah lagik, bakal isteri kepada encik sazemer!hahhahahaha..
Diet Untuk Golongan Darah 'B'
Berbeza dengan individu darah jenis A, individu darah jenis B lebih fleksibel.
Teori Dr. Peter J.D'Adamo menyarankan golongan jenis darah ini menghindari makanan beku atau makanan dalam tin manakala sangat menganjurkan makanan berasaskan susu yang memiliki kandungan karbohidrat yang tinggi.
Ciri khas golongan darah B:
  • Dianjurkan untuk melakukan diet dengan berbagai-bagai variasi makanan, namun perlu menghadkan pengambilan daging.
  • Disarankan mengambil makanan dan minuman berasaskan susu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Olahraga yang sesuai dilakukan adalah berenang, bermain tenis, berjalan kaki dan bermeditasi.
  • Untuk mengatasi stres, disarankan memiliki hobi dan aktiviti berasaskan kreativiti.
Pemilik golongan darah B sangat mudah terhadap penyakit berkaitan imunisasi dan serangan virus, mereka disarankan agar mengambil sayuran hijau yang kaya magnesium dalam kuantiti yang banyak.

Makanan yang dianjurkan adalah daging lembu, kambing kibas, arnab, ikan laut, semua produk susu kecuali 'blue chesse' dan aiskrim, telur ayam organik dan ayam kampung, minyak zaitun, beras merah, beras putih, makanan berasaskan beras dan buah-buahan.

Manakala makanan yang perlu dikurangkan pengambilannya adalah ayam, ketam, udang, kerang-kerangan, telur puyuh, telur itik, minyak bijan, minyak jagung, minyak biji matahari, minyak kacang tanah, minyak soya, kelapa, santan, soya, kacang tanah, biji bunga matahari, biji labu, bijan, kacang pistacio, tempe, tauhu, kacang merah, makanan berasaskan gandum, mi segera, beras pulut, jagung, lobak, tomato dan jagung.
Menu diet yang dianjurkan:
Sarapan: Bijirin dan buah pisang beserta segelas susu tanpa lemak
Snek: Jus anggur
Makan Tengahari: Sepotong dada ayam dan dua potong roti beserta salad dan teh herba
Snek: Jus limau/yogurt dan teh herba
Makan Malam: Sepotong ikan salai, sayur rebus, buah-buahan segar dan teh herba

Rahsia Diet Menguruskan Berat Badan Mengikut Jenis Darah

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 10:11 AM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Oke-oke. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian.. Nak tau rahsie tak?? Ha.. Ni ai nk ajo cara-cara nak diet.. Ikut jenis darah oke.. Patut la diet ai xbape nak menjadi.. Ghupenyer, makanan yang ai xbley makan,ai makan untuk diet ghupenyer.. Aiseh man... So, jom layann dlu hokkey! 
PERHATIAN!!!
Yang ai tunjuk kat sini, untuk darah jenis O tau.. Untuk darah jenis lain, refer sini oke!
Diet Untuk Golongan Darah 'O'
Dr. Peter J.D'Adamo menyarankan agar pemilik darah jenis O lebih banyak mengambil makanan berprotein tinggi, mengikut diet rendah karbohidrat dengan pengambilan ikan atau daging (kecuali daging yang diolah) serta sayur-sayuran yang banyak, telur dan kacang namun menghindari produk susu dan gandum.

Beliau turut menyarankan agar pemilik darah jenis ini menghadkan pengambilan buah-buahan. Pemilik darah jenis O harus menghindari semua jenis bijirin, pasta dan nasi. Dr. Peter J.D'Adamo turut menyenaraikan jenis makanan yang perlu dihindar seperti sayur brokoli, sawi, taugeh, terung, cendawan, dan kentang.

Bagi pemilik darah jenis ini, telur, susu, gandum dan kekacang tidak diperlukan memandangkan tubuh telah mendapat khasiat daripada sumber daging.

Hindari jeruk kerana ia mampu mendatangkan keracunan usus kepada golongan darah jenis ini.

Ciri khas golongan darah O:
  • Memiliki sistem imunisasi tubuh yang lebih tinggi berbanding golongan darah jenis lain
  • Mudah mengadaptasi berbagai makanan
  • Untuk mengatasi tekanan, disarankan melakukan aerobik
  • Dianjurkan untuk mengambil makanan berprotein tinggi dan rendah karbohidrat, seperti daging, buah-buahan, ikan, sayuran
  • Berisiko terkena radang dan kerosakan organ seperti arthritis jika makanan yang diambil tidak bersesuaian
Menu diet yang dianjurkan:

Sarapan: Dua potong roti bakar lapis mentega dan sebiji pisang

Snek: Teh herba

Makan tengahari: Sepotong daging panggang, salad bayam dan epal

Snek: Sepotong kuih

Makan Malam: Sepotong daging lembu dan asparagus yang direbus, kentang rebus, buah-buahan dan teh herba

Friday, July 1, 2011

KL Gangster beb..hehehhe

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:36 PM 1 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Wah... lamer sangat2 neh tak cakap2, gelak2, sembang2 kat cni yeh.. almaklumla, kebizian melanda kn.. bese la kje makan gaji kan... eh2, silap, makan nasi la.. cmne nk makan gaji.. gaji tu tolong beli makan jer... ngehehhehe... yes! nak cite hape yeh.. 

ha.. cite nengok muvie la... hmmm, ekceli, ai xla suke sangat tengok muvie nie.. tengok tu pn, mesti kalo betul2 teringin.. wohoo.. 1st time tau ai puji muvie bes.. KL GANGSTER! terbaek la.. plus lg,ad zizan.. memang gelak la kn.. lagi plus, hero hensen bangat2 la kan... aaron aziz yu... aauuwww... terpukau beb... seb bek xpengsan.. n kaver sket sebab ader orang sbelah... wakakakka.. pssttt... rahsia.. jangan btau orang sebelah tau.. hahahha.. hek eleh, macam la org sebelah tu ta bley bace kan.. nm pn belog.. belog ok.. sumer orang bley baca.. hahahhaha.. 

xkesah la aaron hensem pn, sebab orang sbelah ai pn ensem.. eceh! bodek la tuh.. nk suh bagi pezen la tuh! miahahahhahahha.. ok stop2.. layan gambar yeh! caw!;p

sumber dr uncle gugel

Thursday, June 16, 2011

OST Nora Elena Sesuatu Yang Berbeza

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:17 PM 5 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
alahaii... hensem ny seth..;p


Ada sesuatu yang berbeza
Saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Saat ku bertemu dengan dirimu
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku

Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini

Mungkin ini semua hanyalah perasaan
yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku

Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini

Wednesday, June 15, 2011

Cantik tu Subjektif

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:39 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya - tempat dimana cinta itu ada.

hehhehe... tak perlu la nak berangan cantek macam era pajira ke, solid macam ziana zain ke, kiut miut macam lisa surihani ke, jus comey mamam nora danish pon da cukop..wakakakka..ader rase nk back hand tak?? ahahha..lek la.. segmen serius dalam senyuman ni.. kena la rilex-rilex sambil senyum-senyum.. 
ahaks;p

Monday, June 13, 2011

Versi Coding

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:14 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
if (love)
   System.out.println("love it,be honest,get it,own it");
else
   System.out.println("never n ever try to hurt them");

Thursday, June 9, 2011

Tercipta UntukKu

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 10:46 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
alamak.. terjatuh cintun ngan lagu ni lah.. actually, ai tengok video member ai akad nikah... so sweet lagu nie.. terharu pn ader.. sob.. sob..=)



Wednesday, June 8, 2011

Brape Lama Kenal, Mempengaruhi Kemesraan, Betul Ker?

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:58 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
yeeehaaaa.. tora datang lagi... ngehehehhehe.. jom.. jom.. jom.. layannnn...
SEBELUM TIDO,TIME LANDING2:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

(Komen: Hahhahaha... jgn la cenggini ye yang..hahhaha)
PAKAI TOILET:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana!!

(Komen: Iskh.. toksah dok ketuk2 la kan.. ad la urusan die kt dlm tu... dok ketuk, terbantut niat yg murni org di dalam tuh..hahaha)
BALAS BALAS SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma,sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan: trafik jam aah
6 tahun: k..

(Komen: ayoyoyoyoyo...sile jgn men msg dalam kete even masa hangat bercinta yer.. nnt kne saman, ssh nk bayo..hahahha)
DATING PROSES:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

(Komen: Alahai.. Jgn la camtu.. Ucapan loving2 gitu kn pengerat kasih sayang.. Kekalkan la yer.. tp,bak kate org, sayang tu xperlu diucap,ia lahir dari hati..hmmm..)
BALIK DARI KEJE:
6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

(Komen: Hahahahha... boley nk tanya cmni,tp,kiss la dlu.. sejuk sket ati...ngehehhehehe)
HADIAH (UNTUK ANNIVERSARY@BDAY):
6 minggu: Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

(Komen: Hahahahha.. untung pe bagi duet.. ley beli ikut suke..hahhahahaha)
TELEFON BERBUNYI RING RING RING:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan: Eh…your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH….ANGKAT AAAAAHHH!!!

(Komen: Tu dia aih.. cakap la pelan2.. katok stg br tau.. ngehhehehehe...)
MAIN MASAK MASAK:
6 minggu: Wah,tak sangka i,pandai u masak.rasa pun sedapppppp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

(Komen: Banyak komen,masak maggi letak telur je..miahahahhahaha)
MEMAAFKAN:
6 minggu: Sudahlah,tak apa,dah pecah pun,nanti kita beli lagi yang lain, eh
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

(Komen: Kalo die plak yg pecahkn,cmne plak..babab je..jgn byk ckp..hahahha)
BELI/PAKAI BAJU BARU:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

(Komen: Amboi.. berkiranya... kata sayang kn..hahahhaha)
NAK PERGI HOLIDAY/HANIMUN:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler …..senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

(Komen: hahahhah... kne kuar lame mcm time tgh hangat bcinta ok..wakakakaka)
TEKAN TEKAN TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan: Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE,TAK

(Komen: Rebut la remote awal.. sape cepat die pny...miahahahhaha)

Tuesday, June 7, 2011

Nak Bg Ringan,Sng Nk Lambung!!hahha

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:51 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hellooo sumer... nak bg tips kesihatan sket yer.. hehehhe... teruja plak bile terbace artikel pasal green tea nih.. actually, membe yg suggest.. then, bile review sket, banyak khasiat nya untuk kesihatan.. Insya Allah.. ppssttt.. uolsss... die ley kurangkan berat badan jugak tau.. eh3.. tak kate pon uols berat, untuk kurang kan jer.. ai tau, uols sumer selim melim.. okeh, jom bace sat no... before tuh, tgk gmbar hiasan jap eh..
ha.. ni la die.. meh story khasiatnye yer.. actually, bace tu panjang-panjang gak,tapi, diringkas kan la yer... layannnnn... Antara 27 khasiat green tea..
sumber dari uncle gugel
1. Dapat mencegah dan menurunkan tekanan darah tinggi
2. Mencegah timbulnya kadar gula darah yang tinggi
3. Menurunkan kadar kolesterol
4. Menurunkan resiko terkena berbagai penyakit hati
5. Menurunkan resiko terkena stroke
 
6. Membantu tubuh dalam melawan virus (seperti virus influenza)
7. Dapat menghambat penurunan fungsi syaraf
8. Memperbaiki fungsi kognitif
9. Bermanfaat bagi kesehatan gusi
10. Mencegah sesak nafas
 
11. Mengurangi stress
12. Menghilangkan kelelahan dan keletihan
13. Mampu mencegah timbulnya penyakit kanker
14. Mampu mengendalikan pertumbuhan tumor
15. Membantu penyembuhan penyakit kanker
 
16. Membantu menurunkan berat badan
17. Mengurangi resiko timbulnya radang sendi dan reumatik
18. Berfungsi sebagai anti radang tenggorokan
19. Mencegah osteoforosis
20. Mencegah timbulnya alergi
 
21. Melindungi lever
22. Mencegah hepatitis
23. Membantu menghalangi penyebaran virus HIV
24. Mengurangi bahaya merokok
25. Memperlambat penuaan
 
26. Baik dikonsumsi untuk penderita diabetes
27. Mampu mencegah keracunan makanan

Friday, June 3, 2011

Ikhlas Lahir Dari Hati..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:48 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Nape yer.. Arini rase nak post lagik.. xpela,time nak post, bek post jer.. time tanak nanti, tunggu la uols.. ahahha(ader ke org yang tunggu post yu..hahahha).. Okeh, ni kisah seorang jejaka yang ikhlas mengasihi seterusnya mencintai gadisnya.. Ceritanya begini..
Pada zaman dahulu, ada seorang jejaka yang sangat suka membaca dan selalu menghabiskan masanya di perpustakaan pada waktu lapang. Dia amat suka membaca novel dan buku cerita. Pada suatu hari, dia telah terjumpa sebuah novel yang ada tertulis pada kulit novel itu nama dan alamat seorang gadis di salah satu muka suratnya. Tertulis di situ : 
"Catrina, ikhlas dan perlukan sahabat."
Tergerak hati jejaka untuk mengutus surat kepada si gadis misteri itu. Setelah pulang ke rumah, jejaka itu menulis surat untuk memberitahu niat ingin berkawan dengan gadis itu. Beberapa hari kemudian si jejaka mendapat balasan daripada gadis tersebut bahawa dia juga bersetuju untuk berkawan dengan si jejaka.

Hari betukar minggu dan minggu bertukar bulan. Persahabatan mula bertukar kepada perasaan sayang. Namun begitu mereka masih belum pernah bersua muka. Si jejaka ingin sekali bertemu si gadis misteri dan begitu juga dengan si gadis. Walaupun kedua-keduanya masih belum melihat rupa masing-masing, tetapi perasaan sayang tetap berbuku di hati.
Pada suatu hari, si jejaka dipanggil oleh bala tentera untuk pergi ke medan perang. Si jejaka merasa amat susah hati kerana dia bimbang sekiranya dia mungkin tidak dapat berjumpa dengan si gadis kesayangannya. Maka diutuskannya sepucuk surat berbunyi,
"kalau Allah panjangkan jodoh kita, dan andai kamu masih sayang padaku, kita berjumpalah di stesen keretapi pada hari perang diumumkan tamat nanti. Aku akan memakai pakaian tenteraku dan membawa sekuntum mawar berwarna merah. Aku akan mengenali kamu sekiranya kamu juga memegang sekuntum bunga mawar merah. Setelah itu izinkanlah aku membawamu untuk makan malam dan bertemu orang tuaku."
Maka pergi lah jejaka ke medan perang dengan tenang setelah mengutuskan surat itu...Beberapa bulan kemudian...
Pada hari pengumuman perang tamat, si jejaka pergi ke stesen keretapi yang dijanjikan sambil memegang sekuntum bunga mawar merah di tangannya. Diperhatikannya seorang demi seorang gadis yang berada di stesen keretapi itu sekiranya ada yang turut memegang bunga mawar merah sepertinya.
Tiba-tiba, si jejaka ternampak seorang gadis yang agak berisi, sedikit hitam dan berjerawat mukanya duduk di kerusi roda sambil melihat sekeliling seolah-olah mencari seseorang. Kakinya kudung dan tangannya cacat sebelah. Sebelah lagi tangannya memegang sekuntum bunga mawar berwarna merah. Si jejaka sangat terkejut melihat keadaan fizikal dan wajah gadis pujaannya selama ini amat berbeza dari imaginasinya, namun dia memberanikan diri menghampiri gadis tersebut."Catrina?"
Gadis itu melihat ke arah si jejaka dan tersenyum ceria. Si jejaka terus menghulurkan bunga mawar kepada si gadis dan berkata, 
"aku amat merinduimu. Terimalah bunga ini dan pelawaanku untuk makan malam bersama kedua ibu bapaku. Orang tuaku tidak sabar-sabar lagi untuk bertemu denganmu," kata jejaka itu.
Si gadis itu tersenyum lagi dan berkata, "Aku tidak tahu apa yang terjadi. Tetapi ada seorang gadis cantik jelita memberikan bunga ini kepadaku sebentar tadi. Dia memintaku memberitahu kamu bahawa dia sedang menunggu kamu di restoran di hadapan stesen ini sekiranya kamu mempelawaku makan malam dan bertemu orang tuamu."

Jodoh Di Tangan Allah..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:15 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Menyingkap satu cerita yang saya terbace di sini.. saya sangat tertarik dengan penceritaan ny.. wah.. mood serius sket yer.. skrang bukan masa nak main-main lagi.. sume nyer kene serius.. umur da makin meningkat, fikiran mesti kasi up juge yer.. ecewah.. muhasabah diri ok.. =)

Saya rumuskan serba sedikit mengenai cerita penulis yer.. saya da minta izin tau... hehe.. bertanya gadis kepada ibunya,
ANAK : "Mak, mane satu pilihan hati? yang kita sayang atau yang sayangkan kita?"
IBU : "Dua-dua bukan. Pilihan hati adalah orang yang sayangkan kita kerana Allah.."
Mendalam maksudnya bukan..Bagaimana kita nak tahu seseorang menyayangi kita kerana Allah? Hanya Allah yang mampu membaca hati hambaNya..Dan keikhlasan kerana Allah itu akan terserlah keberkatannya tanpa perlu sengaja ditonjolkan oleh seseorang tu.. Bertemu kerana sama-sama mancari redha Allah.. setiap insan yang bergelar manusia telah Allah ciptakan berpasang-pasangan. Rasa ingin dikasihi antara seorang suami dan isteri suatu fitrah. Automatik bagaikan daya tarikan magnet gitu..

Setiap manusia telah Allah tetapkan rezeki, jodoh dan maut sejak azali lagi.. Persoalannya, siapakah jodohnya? Hanya Allah yang mengetahuinya.. Ada orang kahwin tanpa bercinta, juga bercinta dan berkahwin, malah ader juga bercinta tapi tidak berkahwin dengan insan pilihan hati.. Semua ini dinamakan ketentuan Allah.. Kita harus redha.. Sering saya ingatkan pada diri walaupun kadang-kadang hampir terlupa..

Jatuh cinta lumrah manusia.. kita berkahwin dengan jodoh kita, jodoh yang Allah dah tetapkan sejak azali.. Allah itu Maha Adil.. Dia tak pernah menzalimi hambaNya..Sesungguh nya, yang selalu menzalimi hambaNya ialah diri hamba tu sendiri.. Sebabnya hamba tu degil. Dia mahukan yang bukan haknya, yang bukan milik dia.

Siapa jodoh yang dihantarkan untuk kita, terimalah dengan redha.. Sama-samalah kite saling ingat mengingati.. Sentiasa berdoa untuk yang terbaik, agar diberikan yang terbaek untuk kebaikan dunia dan akhirat..

Wednesday, June 1, 2011

Countdown Ke Arah Tak Single Lagik..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:23 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
yeehhaaaa... ai tolong countdown untuk laling farah wahida la.. bkn ai.. hohohooho.. tuh la.. jangan cepat sangat melatah.. iskh3.. uols nih.. hehehe.. hurmm.. berbalik kepada tajuk di atas.. ecewah.. hehhee.. ha! lagik bape hari ye fara xsingle da??? hurmm.. lets count guys! 1,2,3,4,5.. eh.. lepas 5 ape eh.. aayoyoyoyo.. lupe lakk.. okey2, stat balik... 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10... fuh.. senafas.. seb bek ingat lagik cara-cara nk kire... wakakaka.. ni kalo cekgu math dengar nih, confirm die nyesal guling-guling kat atas tilam empuk sebab tak sangka anak murid die jadi cenggini.. hahahhaha.. 

So, amacam fara?? da ready dari segi mental n fizikal?? hahhahaha... cool2 je.. rilex2.. hahhaha.. pe kes ai nie.. wakakakka... mari kite membayangkan saat-saat mak kepada bakal tunang cik fara kite nie sarung kn cincin.. ngehehehhe.. adakah fara malu-malu meooww?? agagagga... sejak bile lak fara nie malu-malu.. konpius da ai nih.. ngehehehe...hah! ader x cenggini malunyer???.. layann...
sumber dr pakcik gugel
ehehhehehe... smoga selamat semuanyer. hg xmara kn fara..mmuuaah=)

Wednesday, May 25, 2011

Handbag Oh Handbag! Ribu2 Lemon LOIKE!!

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:43 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
huwwaaarggghhhh... sangat-sangat teruja tengok koleksi handbag nih... huh!besnyer kalo dpt... kekasih hati, xnak ke bagi kat ai handbag manyak-mayak cenggini.... kalo bagi, kiss manyak-manyak.. wakakakaka.. sanggup tuh... agagaggaga... okeh,keterujaan melampau ni, meh nk share ngan uols ok.. ha.. rase nk jerit tak???
sumber dr rizalman

amacam uols?? syok tak tgk koleksi nih?? hebat sangat-sangat kan?? boley pengsan tengok.. suka ribu-ribu lemon... miahahhahahahaha... haish... nak berangan jap.. hadoiyai.. kalo la ai dapat handbag banyak nie... wweeehhhoooooo... syokkkkknyerrrr... alahai rizalman, bagi sedekah kat ai satu ley tak?? ehehehe.. tapi, ai tanak la paper bag, ai nk hangbag gucci tu.. satu jerr... plissshhhhh... (*ahahahha... yu sape ai nk bagi..hahhaha..ribu-ribu ai beli,mn bley kasi yu camtu jer..).. wakakaka... agak-agak ni la yang bakal diperkatakan... hahahahhahahaha... wwuuuuu.... nak mimpi handbag manyak-manyak camni.. hope bile mangun jadi kenyataan! wakakakkakakka.. jom uols.. sama-sama tdo n mimpi dapat handbag cenggini...i loike!!!;p

Friday, May 20, 2011

c0ngrats in Advance!

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:55 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
ehehhehhe.... mesti uols nak taw kan c0ngrats untuk sape kn?? ehehhehehe... untuk FARAH WAHIDA anak pakcik radzi lah... c0ngrats for wut?? hmmm.. tunggu yeh.. kat bawah sket ai story mori... ngehehehhe... fara.. fara.. fara... ting!ehehhe.. teman sekatil ku.. ahahahha... auuwww... panas statement.. memang statement xhengat.. agagaggaga...

hokey2... harini memang rase nak sok sek sok sek sat no.. almaklumla, dapat task baru, so, pale macam pusing2 sket.. hope xpusing abes.. satg naya.. jatuh saham.. hahhaha... ha.. tgk gamba nie yeh...ting!!!

ehhehehhehe... uols dapat agak x background of the story ni hape sbenaqnya?? weee... opkos la la suwit2 gitu kan... mane ley xsuwit... ehehhehe... pssttt.. para para sakura.. jangan mara.. aku hepi sangat untuk hg taw.. rase nk nanges je nih.. ak doakan sumer ny bjalan dengan lancar nnt ye... ak rase ak xdapek trun sane la.. InsyaAllah, diizinkan, big day nnt ak confrom trun.. ehehehhe.. tulis blog ni memang banyak grammatical error kan.. ahahahha.. naseb la...

ha.. ppsssttt.. fara fara.. nnt upload gmbo2 bg ak tgk taw... ha... kalo dpt cenggini,....scroll bwh nnt taw.. ehehhehe... sok sek sok sek ngn ai yeh...ehehhehe... larik.. sbelom fara sepok ai...agagaggagaga... congrats again.. ni tah yg ke bape kali da nie..
Sekian.. Wassalam...Stay Cun=)

Monday, May 16, 2011

Perasa...Merasa...Terasa..Perisa..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:39 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Apakah perbezaan keempat2 elemen di atas?? ekceli,nk fokus kt satu je.. depends la kt uols yer nk kategori kn entri ai nie dlm mn antara 4 tu.. hehehehhe... xtau la ai ni byk mkn cukup rasa ke... ntah la... tp, seyes, sumtime, mmg terasa... sangat2 terasa.. tapi, kene simpan demi menjaga hati yang patut di jaga.. betul ke tindakan ai nie yeh... ai try utk blaja beri yang terbaik.. eh,terasa plak... td,perasa.. hahhhaa.. mana satu nih?? haip..kan td ai da ckp... lu pikir sendiri.. sukati la nk letak bende nie dlm kategori rasa yang mana antara empat pilihan di atas...perlu ke reason untuk semua bende yg kite buat?? perlu ke malu dengan sesuatu yang baek.. perlu ke memikirkan apa pandangan orang lain sehingga terbatas setiap tindakan.. sumer nie perlu, tp, perlu bergantung kepada keadaan semasa... fikirkan lah demi kebaikan semua.. xperlu di balas dgn apa2 material, cukuplah sekadar dihargai...
- Sekian Terima Kasih -

Mr Jc0 yg eNsem...hahhah

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:25 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
ahaks... bertemu kembali para penonton.. pssttt... sp penonton yu?? ader pnonton ke?? plg penting, mcm la banyak sangat peminat.. ehehehehe.. jom share xtvt weekend ngn mr. dot dot dot..ahahahha... ala,ekceli, xnk la enterprame sangat kn... bese2 je.. jus suke ngna 1 kejadian nie.. ehehhehe... ha.. meh nk cite sket.. mula2 memang xtingat lgsung pn nk capture gamba kotak nie.. da kenyang mamam sorang sebijik, baru la prasan kat kotak tu ader tulis just two of us... 

rs poyo2 je, then snap la..ahahahha.. so,isi ny mmg da xde.. jd, memaksa la incik gugel yg budiman memberi picture ehsan.. ahahahhahaha.. donut je gamba ehsan.. kotak tu mmg ai capture sendirik ok.. hahhahaha.. comel la kotak nie.. slalu xpasan lak..maybe slalu bli di waktu kelaparan.. so,kuantiti ny lbey dr satu... ahahahhahha.. truk kn.. wakakakka.. smlm,masing2 mcm xlapar sgt, xknyg sgt... so,sj nk cuci2 molot... ahahahhahhaa....ok2... nk benti da... sekian2.. tatattatata... jgn tny pape... bace je n nikmatilah kelazatan gambar ini... ahahahhaha



 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal