Thursday, June 16, 2011

OST Nora Elena Sesuatu Yang Berbeza

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:17 PM 5 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
alahaii... hensem ny seth..;p


Ada sesuatu yang berbeza
Saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Saat ku bertemu dengan dirimu
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku

Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini

Mungkin ini semua hanyalah perasaan
yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku

Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini

Wednesday, June 15, 2011

Cantik tu Subjektif

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:39 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya - tempat dimana cinta itu ada.

hehhehe... tak perlu la nak berangan cantek macam era pajira ke, solid macam ziana zain ke, kiut miut macam lisa surihani ke, jus comey mamam nora danish pon da cukop..wakakakka..ader rase nk back hand tak?? ahahha..lek la.. segmen serius dalam senyuman ni.. kena la rilex-rilex sambil senyum-senyum.. 
ahaks;p

Monday, June 13, 2011

Versi Coding

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:14 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
if (love)
   System.out.println("love it,be honest,get it,own it");
else
   System.out.println("never n ever try to hurt them");

Thursday, June 9, 2011

Tercipta UntukKu

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 10:46 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
alamak.. terjatuh cintun ngan lagu ni lah.. actually, ai tengok video member ai akad nikah... so sweet lagu nie.. terharu pn ader.. sob.. sob..=)



Wednesday, June 8, 2011

Brape Lama Kenal, Mempengaruhi Kemesraan, Betul Ker?

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:58 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
yeeehaaaa.. tora datang lagi... ngehehehhehe.. jom.. jom.. jom.. layannnn...
SEBELUM TIDO,TIME LANDING2:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

(Komen: Hahhahaha... jgn la cenggini ye yang..hahhaha)
PAKAI TOILET:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana!!

(Komen: Iskh.. toksah dok ketuk2 la kan.. ad la urusan die kt dlm tu... dok ketuk, terbantut niat yg murni org di dalam tuh..hahaha)
BALAS BALAS SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma,sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan: trafik jam aah
6 tahun: k..

(Komen: ayoyoyoyoyo...sile jgn men msg dalam kete even masa hangat bercinta yer.. nnt kne saman, ssh nk bayo..hahahha)
DATING PROSES:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

(Komen: Alahai.. Jgn la camtu.. Ucapan loving2 gitu kn pengerat kasih sayang.. Kekalkan la yer.. tp,bak kate org, sayang tu xperlu diucap,ia lahir dari hati..hmmm..)
BALIK DARI KEJE:
6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

(Komen: Hahahahha... boley nk tanya cmni,tp,kiss la dlu.. sejuk sket ati...ngehehhehehe)
HADIAH (UNTUK ANNIVERSARY@BDAY):
6 minggu: Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

(Komen: Hahahahha.. untung pe bagi duet.. ley beli ikut suke..hahhahahaha)
TELEFON BERBUNYI RING RING RING:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan: Eh…your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH….ANGKAT AAAAAHHH!!!

(Komen: Tu dia aih.. cakap la pelan2.. katok stg br tau.. ngehhehehehe...)
MAIN MASAK MASAK:
6 minggu: Wah,tak sangka i,pandai u masak.rasa pun sedapppppp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

(Komen: Banyak komen,masak maggi letak telur je..miahahahhahaha)
MEMAAFKAN:
6 minggu: Sudahlah,tak apa,dah pecah pun,nanti kita beli lagi yang lain, eh
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

(Komen: Kalo die plak yg pecahkn,cmne plak..babab je..jgn byk ckp..hahahha)
BELI/PAKAI BAJU BARU:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

(Komen: Amboi.. berkiranya... kata sayang kn..hahahhaha)
NAK PERGI HOLIDAY/HANIMUN:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler …..senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

(Komen: hahahhah... kne kuar lame mcm time tgh hangat bcinta ok..wakakakaka)
TEKAN TEKAN TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan: Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE,TAK

(Komen: Rebut la remote awal.. sape cepat die pny...miahahahhaha)

Tuesday, June 7, 2011

Nak Bg Ringan,Sng Nk Lambung!!hahha

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:51 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hellooo sumer... nak bg tips kesihatan sket yer.. hehehhe... teruja plak bile terbace artikel pasal green tea nih.. actually, membe yg suggest.. then, bile review sket, banyak khasiat nya untuk kesihatan.. Insya Allah.. ppssttt.. uolsss... die ley kurangkan berat badan jugak tau.. eh3.. tak kate pon uols berat, untuk kurang kan jer.. ai tau, uols sumer selim melim.. okeh, jom bace sat no... before tuh, tgk gmbar hiasan jap eh..
ha.. ni la die.. meh story khasiatnye yer.. actually, bace tu panjang-panjang gak,tapi, diringkas kan la yer... layannnnn... Antara 27 khasiat green tea..
sumber dari uncle gugel
1. Dapat mencegah dan menurunkan tekanan darah tinggi
2. Mencegah timbulnya kadar gula darah yang tinggi
3. Menurunkan kadar kolesterol
4. Menurunkan resiko terkena berbagai penyakit hati
5. Menurunkan resiko terkena stroke
 
6. Membantu tubuh dalam melawan virus (seperti virus influenza)
7. Dapat menghambat penurunan fungsi syaraf
8. Memperbaiki fungsi kognitif
9. Bermanfaat bagi kesehatan gusi
10. Mencegah sesak nafas
 
11. Mengurangi stress
12. Menghilangkan kelelahan dan keletihan
13. Mampu mencegah timbulnya penyakit kanker
14. Mampu mengendalikan pertumbuhan tumor
15. Membantu penyembuhan penyakit kanker
 
16. Membantu menurunkan berat badan
17. Mengurangi resiko timbulnya radang sendi dan reumatik
18. Berfungsi sebagai anti radang tenggorokan
19. Mencegah osteoforosis
20. Mencegah timbulnya alergi
 
21. Melindungi lever
22. Mencegah hepatitis
23. Membantu menghalangi penyebaran virus HIV
24. Mengurangi bahaya merokok
25. Memperlambat penuaan
 
26. Baik dikonsumsi untuk penderita diabetes
27. Mampu mencegah keracunan makanan

Friday, June 3, 2011

Ikhlas Lahir Dari Hati..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:48 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Nape yer.. Arini rase nak post lagik.. xpela,time nak post, bek post jer.. time tanak nanti, tunggu la uols.. ahahha(ader ke org yang tunggu post yu..hahahha).. Okeh, ni kisah seorang jejaka yang ikhlas mengasihi seterusnya mencintai gadisnya.. Ceritanya begini..
Pada zaman dahulu, ada seorang jejaka yang sangat suka membaca dan selalu menghabiskan masanya di perpustakaan pada waktu lapang. Dia amat suka membaca novel dan buku cerita. Pada suatu hari, dia telah terjumpa sebuah novel yang ada tertulis pada kulit novel itu nama dan alamat seorang gadis di salah satu muka suratnya. Tertulis di situ : 
"Catrina, ikhlas dan perlukan sahabat."
Tergerak hati jejaka untuk mengutus surat kepada si gadis misteri itu. Setelah pulang ke rumah, jejaka itu menulis surat untuk memberitahu niat ingin berkawan dengan gadis itu. Beberapa hari kemudian si jejaka mendapat balasan daripada gadis tersebut bahawa dia juga bersetuju untuk berkawan dengan si jejaka.

Hari betukar minggu dan minggu bertukar bulan. Persahabatan mula bertukar kepada perasaan sayang. Namun begitu mereka masih belum pernah bersua muka. Si jejaka ingin sekali bertemu si gadis misteri dan begitu juga dengan si gadis. Walaupun kedua-keduanya masih belum melihat rupa masing-masing, tetapi perasaan sayang tetap berbuku di hati.
Pada suatu hari, si jejaka dipanggil oleh bala tentera untuk pergi ke medan perang. Si jejaka merasa amat susah hati kerana dia bimbang sekiranya dia mungkin tidak dapat berjumpa dengan si gadis kesayangannya. Maka diutuskannya sepucuk surat berbunyi,
"kalau Allah panjangkan jodoh kita, dan andai kamu masih sayang padaku, kita berjumpalah di stesen keretapi pada hari perang diumumkan tamat nanti. Aku akan memakai pakaian tenteraku dan membawa sekuntum mawar berwarna merah. Aku akan mengenali kamu sekiranya kamu juga memegang sekuntum bunga mawar merah. Setelah itu izinkanlah aku membawamu untuk makan malam dan bertemu orang tuaku."
Maka pergi lah jejaka ke medan perang dengan tenang setelah mengutuskan surat itu...Beberapa bulan kemudian...
Pada hari pengumuman perang tamat, si jejaka pergi ke stesen keretapi yang dijanjikan sambil memegang sekuntum bunga mawar merah di tangannya. Diperhatikannya seorang demi seorang gadis yang berada di stesen keretapi itu sekiranya ada yang turut memegang bunga mawar merah sepertinya.
Tiba-tiba, si jejaka ternampak seorang gadis yang agak berisi, sedikit hitam dan berjerawat mukanya duduk di kerusi roda sambil melihat sekeliling seolah-olah mencari seseorang. Kakinya kudung dan tangannya cacat sebelah. Sebelah lagi tangannya memegang sekuntum bunga mawar berwarna merah. Si jejaka sangat terkejut melihat keadaan fizikal dan wajah gadis pujaannya selama ini amat berbeza dari imaginasinya, namun dia memberanikan diri menghampiri gadis tersebut."Catrina?"
Gadis itu melihat ke arah si jejaka dan tersenyum ceria. Si jejaka terus menghulurkan bunga mawar kepada si gadis dan berkata, 
"aku amat merinduimu. Terimalah bunga ini dan pelawaanku untuk makan malam bersama kedua ibu bapaku. Orang tuaku tidak sabar-sabar lagi untuk bertemu denganmu," kata jejaka itu.
Si gadis itu tersenyum lagi dan berkata, "Aku tidak tahu apa yang terjadi. Tetapi ada seorang gadis cantik jelita memberikan bunga ini kepadaku sebentar tadi. Dia memintaku memberitahu kamu bahawa dia sedang menunggu kamu di restoran di hadapan stesen ini sekiranya kamu mempelawaku makan malam dan bertemu orang tuamu."

Jodoh Di Tangan Allah..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:15 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Menyingkap satu cerita yang saya terbace di sini.. saya sangat tertarik dengan penceritaan ny.. wah.. mood serius sket yer.. skrang bukan masa nak main-main lagi.. sume nyer kene serius.. umur da makin meningkat, fikiran mesti kasi up juge yer.. ecewah.. muhasabah diri ok.. =)

Saya rumuskan serba sedikit mengenai cerita penulis yer.. saya da minta izin tau... hehe.. bertanya gadis kepada ibunya,
ANAK : "Mak, mane satu pilihan hati? yang kita sayang atau yang sayangkan kita?"
IBU : "Dua-dua bukan. Pilihan hati adalah orang yang sayangkan kita kerana Allah.."
Mendalam maksudnya bukan..Bagaimana kita nak tahu seseorang menyayangi kita kerana Allah? Hanya Allah yang mampu membaca hati hambaNya..Dan keikhlasan kerana Allah itu akan terserlah keberkatannya tanpa perlu sengaja ditonjolkan oleh seseorang tu.. Bertemu kerana sama-sama mancari redha Allah.. setiap insan yang bergelar manusia telah Allah ciptakan berpasang-pasangan. Rasa ingin dikasihi antara seorang suami dan isteri suatu fitrah. Automatik bagaikan daya tarikan magnet gitu..

Setiap manusia telah Allah tetapkan rezeki, jodoh dan maut sejak azali lagi.. Persoalannya, siapakah jodohnya? Hanya Allah yang mengetahuinya.. Ada orang kahwin tanpa bercinta, juga bercinta dan berkahwin, malah ader juga bercinta tapi tidak berkahwin dengan insan pilihan hati.. Semua ini dinamakan ketentuan Allah.. Kita harus redha.. Sering saya ingatkan pada diri walaupun kadang-kadang hampir terlupa..

Jatuh cinta lumrah manusia.. kita berkahwin dengan jodoh kita, jodoh yang Allah dah tetapkan sejak azali.. Allah itu Maha Adil.. Dia tak pernah menzalimi hambaNya..Sesungguh nya, yang selalu menzalimi hambaNya ialah diri hamba tu sendiri.. Sebabnya hamba tu degil. Dia mahukan yang bukan haknya, yang bukan milik dia.

Siapa jodoh yang dihantarkan untuk kita, terimalah dengan redha.. Sama-samalah kite saling ingat mengingati.. Sentiasa berdoa untuk yang terbaik, agar diberikan yang terbaek untuk kebaikan dunia dan akhirat..

Wednesday, June 1, 2011

Countdown Ke Arah Tak Single Lagik..

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:23 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
yeehhaaaa... ai tolong countdown untuk laling farah wahida la.. bkn ai.. hohohooho.. tuh la.. jangan cepat sangat melatah.. iskh3.. uols nih.. hehehe.. hurmm.. berbalik kepada tajuk di atas.. ecewah.. hehhee.. ha! lagik bape hari ye fara xsingle da??? hurmm.. lets count guys! 1,2,3,4,5.. eh.. lepas 5 ape eh.. aayoyoyoyo.. lupe lakk.. okey2, stat balik... 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10... fuh.. senafas.. seb bek ingat lagik cara-cara nk kire... wakakaka.. ni kalo cekgu math dengar nih, confirm die nyesal guling-guling kat atas tilam empuk sebab tak sangka anak murid die jadi cenggini.. hahahhaha.. 

So, amacam fara?? da ready dari segi mental n fizikal?? hahhahaha... cool2 je.. rilex2.. hahhaha.. pe kes ai nie.. wakakakka... mari kite membayangkan saat-saat mak kepada bakal tunang cik fara kite nie sarung kn cincin.. ngehehehhe.. adakah fara malu-malu meooww?? agagagga... sejak bile lak fara nie malu-malu.. konpius da ai nih.. ngehehehe...hah! ader x cenggini malunyer???.. layann...
sumber dr pakcik gugel
ehehhehehe... smoga selamat semuanyer. hg xmara kn fara..mmuuaah=)
 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal