Sunday, October 30, 2011

On The Mark.......Get Set.....

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 9:14 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
pomm!.. oppsss pocot... ehehehhehe....hah... tau ke ape yang dimaksudkan oleh cik penulis nih?? wat2 tau je la hokkey... ehehehhehe.... dalam bahasa melayu, orang slalu sebut, ke garisan, sedia, mula! hah! gitu la bunyi2 nye... ape yang ke garisan, ape yang sedia, ape yang mula... renung2 kan dan selamat beramal... ehehehhehhee... 

hmmm... ok... lari topik sket hokkey... tadi bkk fb... pastu terbace satu artikel yang mengatakan meletakkkan status 'IN A RELATIONSHIP' tu xboley... ye la... maksud ny tu, xperlu la nk show off gitu kn.. diam2 suda.. orang tau, tau la... orang xtau, xyah la btau melainkan die tau sendirik kn... sangat logik artikel tu hokkey.. so, nk tau lbey lanjut, meh bace ni meh.. bagi terang dan jelas..thx a lot kepada yang berkongsi yer...

Seorang wanita/lelaki yang berani meletakkan in a relationship with kekasih bukan mahramnya itu ia sedikit sebanyak telah hilang sifat malu dan segan dalam dirinya sebagai seorang muslimah/muslimin kerana ia seolah-olah seperti memberitahu kepada umum bahawa dia sekarang sedang bergelumang, bergomol dan bercouple dgn kekasihnya, seperti ishtiharkan kemaksiatan. Tahukah anda bahawa meletakkan in a relationship with kekasih bukan mahram boleh menimbulkan fitnah??? Akhir zaman ini ramai manusia yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan oleh diri mereka sendiri.

Tahukah anda bahawa, sedangkan dalam pertunangan Rasulullah SAW sendiri ada mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan. Inikan pula perhubungan couple yang jelas haram tetapi nak tunjuk juga kepada umum yang diri itu sudah berstatus couple!!! Kalau status pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Rasulullah SAW menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana Sabda Rasulullah SAW:
“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)
Tahukah anda bahawa, sedangkan dalam pertunangan Rasulullah SAW sendiri ada mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan. Inikan pula perhubungan couple yang jelas haram tetapi nak tunjuk juga kepada umum yang diri itu sudah berstatus couple!!! Kalau status pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Rasulullah SAW menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana Sabda Rasulullah SAW:
“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)

Sunday, October 23, 2011

Shopping online???

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 7:09 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Shopping online... Ok, berminat?? saya sangat suke shopping.. Paling saya suke adalah baju!! agagaggagga... lately,kerap jugak beli baju online... serius,memang rambang mata hokkey... tahan napsu membeli je tau... lololo... every month bley beli satu@dua je...hahhahaha...kalo beli lebey,nanti larik bajet... xlarat nk ligan weh... hehhhehehehhe... 

Tapi, nak di ingat kan,walaupun senang shopping online nie,almaklumla, macam dihujung jari kan.. zaman moden la kunun nye kan.. tapi mesti hati2 hokkey... tengok la, kalo tengok kat page orang tue,ramai jer yang respon,ramai je yang berpuas hati,then, selidik la serba sedikit latar belakang nya... InsyaAllah, doa banyak2 mudah2an sumer ny elok yer... lagi satu, jangan obses sangat hokkey.. berbelanja ikut kemampuan dan bajet2 sket yer... entry ni terbit selepas saya membeli online la nie...ehehehhehhe... nak tau tak,tiap kali bungkusan sampai kt opis jer,mostly,orang yang sama plak bukak pintu opis.. n amik kan barang... so,dorang cop saya suke shopping online!wakakakakkaka... nakal hokkey uols... bkn slalu pon,tapi, sebabkan time barang sampai je, orang yang sama hamek, then, di label la suke shopping online...~lallalalla.... xkesahkan la kan... yang penting niat baik kn...=)calloooooo... tatattata...

Monday, October 17, 2011

Cemburu tanda sayang??

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:50 PM 5 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hellooo...hellooo... ape kabar sume??hehhehehe...hope sumer sehat yer adik-adik... hmmm,berbalik kepada tajuk entry kali nie... cemburu tanda sayang.. valid lagi tak statement nie.. pada saya, mesti la valid kan... bergantung kepada setiap orang macam mana die tafsirkan ape maksud cemburu dan begitulah sebaliknya.. statement nie memang da lamer kn?? uols ingat tak bile pestime uols dengar statement neh?? hah! cepat hengat.. kalo tak, sile diri atas kerusi hokkey!agagaggaa


actually, entry kali nie,tiada kaitan pada yang ada ataupun yang tiada.. general hokkey... ai pon bukannya kuat cemburu pon! hahhahaha... bley caya ke?? lalallala... yer.. mesti percaya hokkey! kalo tak caya, sila diri atas meja! gegegegge... cemburu tu boley sbenarnya, tapi jangan la sampai cemburu tahap gaban yer anak-anak.. nanti sendiri gak yang susah... hehehhehe... betul, cemburu tanda sayang, tapi berpada-pada la kan... ngehehhehe... 
ok,sekian bebelan untuk kali nie... nanti jumpe lagi keh!

Wednesday, October 12, 2011

eh..lalalalala....

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 5:47 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
aauuwwwww... suke... wat entri pada yang paham je nih... hahahhahaha.... ye betul la tue... anda la tu kot.... auuuwwww...time kasih puji ai.... malu ai... wakakakkakakka.... eh... ai ke yang u maksudkan... lalallalallala.... okey2,cukup2...sampai di sini dulu.... sile bace pada yang berkenaan yerk.... ehehehhehehe.... windu kamu!ahaks!;p

Tuesday, October 11, 2011

Berpunya....teettttt...;p

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:35 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
lalalalallalallala... ape yang berpunya?? ape yang dipunya?? wowowowowo... rilex2 la sume sayang-sayangku.. ngehehehe... jangan cepat melompat... ngehehehhehehe... tade la seyes sangat sebenonyer... sajer jer nak share kegembiraan seorang teman saya.. die hepi tau skrang nie.. so,saya pon tumpang hepi untuk die... ni kan trademark saya.. suke melihat orang lain gembira.. hope teman-teman sentiasa diberikan kegembiraan hokkey.. tapi, ingat yer adik2, dalam kite gembire, ingat lah pada kedukaan jugak.. agar ianya dapat menjadi pedoman dan peringatan kepada kite sumer.. hope kite sumer mendapat kebahagian yang kite cari... walaupun xsemua kesempurnaan tu dapat kita perolehi sepenuhnya, tapi, berusahalah mencari kesempurnaan itu.. nobody is perfect.. so,bersyukur dan sentiasa berusaha untuk buat yang terbaek agar diberkati.. InsyaAllah...

Wednesday, October 5, 2011

Cerita Sedih Katanye...;p

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:07 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi....

si A : Macamana ni...rumah kita lak atas sekali? 

si B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..? 

si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje...kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik 

si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita,tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa...biar kita serius dengar cerita. 

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. si A mula bercerita.... 

si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku...aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku....bla bla bla bla bla..... 

Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh...sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata...kemudian Mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita.... 

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu bapaku meninggal dalan kemalangan jalanraya...aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4 orang...bla bla bla bla......  

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih....punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi... sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk 

si C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh punya. 

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke...? si C : emmmm...mungkin hari ini dalam sejarah... 

si B : cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat je lagi 

si C : aku sedih kerana...KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA....UWAAAAAA
 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal