Tuesday, March 29, 2011

~Khas Utk Sahabatku~

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 3:07 PM 4 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hmm...berat mate memandang, berat lg bahu yg memikul...kuat kn semangat kamu yer daling... ingt,org disekeliling anda,masih menyayangi anda.. jgn berikan kasih syg pd insan yg xtahu menghargai kasih syg kite.. ckup sekadar mendoakan kebahagian ny,smoga dia bahagia dgn apa yg die pilih... mungkin die bkn yg terbaik utkmu.. lelaki yg baik,utk wanita yg baik... insyaAllah, akan smp msa tu.. die tidak memilih kamu,bkn bermakna kamu tidak baik...kamu adalah yg terbaik...dan kamu berhak utk dpt yg lebih baik... mungkin die bkn yg terbaik utk kamu... Allah sdah menjanjikan yg terbaik utk hamba2 ny...ingt tu ye.. jgn larikan diri dgn dugaan ini... hadapi ny dgn tabah... ramai yg berdiri di belakangmu... remember dat k.. if u hv anything 2 share, jus gimme a call,msg or anything else... sy sedia mendengar... luv u my dear fren...

Friday, March 18, 2011

~uda dan dara~;p

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:22 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
pada suatu hari...jeng..jeng..jeng...mcm msuk pertandingan bercerita plak...ngehehhe...credit to blogger xora dgn cite swit2 buah nie..hehehe...selamat membaca...=)

Ini Dara, awek yang sedang mekar

 Ini pula Uda, pakwe kepada dara

be str0ng!;-*

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 12:09 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
hmmm....be strong...sy tau awk bley...jgn cpt mngalah k.. cube yg terbaek..setiap dugaan tu,pasti ade hikmahny..doa mohon di kuatkn semangat...sy sentiasa d belakng anda.. oppss.. mcm spy lak eh...ngehehehe...xpela...spy yg cun+comey tu... untung tau... miahahahaha... jgn tensen k... Allah maha adil..Dia tau... setiap ujian yg diturun kn,pasti kite dpt hadapiny dgn tabah.. try d bes utk atasi setiap kesulitan.. usaha,doa,tawakal.. insyaAllah...
if u r hepy,then i'm hepy 2.. remember dat k.. if u wanna share anything,i'll alwiz be by ur side.. i'm a gud listener eh..;p..puji diri sendiri plak..i'm hepy cos dpt rs ape yg awk rs.. instinct..kuat kn..Alhamdulillah...=)

Wednesday, March 16, 2011

Cereal Wedding Cake Recipe

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 11:50 AM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!

yehhhaaaa...tadaaaa....menyelerakan sgt2!ngehehehehe.....kredit to blogger Xora kerana share kek yg sgt sedap nie yer! secret resepi ny...sile bace...sediakan dictionary english-malay @ english-english...sbb resepi dlm bi..ngehehe...xreti nk translate...kang jd len kalo ditranslate...elok2 jd kek t,kang jd cekodok lak..hahaha..


INGREDIENTS:
1) 2/3 cup butter or margarine
2) 14 cups large marshmallows (from three 10-oz bags large marshmallows)
3) 20 cups Trix® cereal (from two 14.8-oz boxes)
4) 2 boxes (5 oz) Betty Crocker® Fruit Roll-Ups® Blastin' Berry Hot Colors® chewy fruit snacks, if desired
DIRECTIONS:

1. Line 6x2-inch, 8x2-inch and 10x2-inch round cake pans with foil, leaving edges of foil hanging over sides of pans. Spray with cooking spray.

2. Place 1/3 cup butter in 4-quart microwavable glass bowl. Microwave uncovered on High about 1 minute or until melted. Add 7 cups marshmallows; toss to coat. Microwave about 2 minutes, stirring after each minute, until marshmallows are completely melted and mixture is well blended. Add 10 cups cereal; mix well.

3. Press firmly into 10-inch foil-lined cake pan. Repeat step 2 with remaining butter, marshmallows and cereal. Divide cereal mixture between 6- and 8-inch foil-lined cake pans; press firmly. Allow cake layers to cool completely, about 1 hour.

4. To assemble, remove cereal layer from each pan; remove foil. On cake plate, place 10-inch layer, top side up. Top with 8-inch layer, top side up. Top with 6-inch layer, top side up. Decorate with fruit snacks and additional cereal, if desired.
5. To serve, use a serrated knife to cut. Starting with the top layer, cut and serve the cake layer by layer.

Monday, March 7, 2011

alahai pakcik kayo!ngehehe

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 4:44 PM 0 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
Dengar kan kisah di bwh!ekekekkekeke

Saupi menaiki kereta api ke KL. Penumpangnya agak sesak. Antara penumpang yg ramai tu ada seorg tua yg duduk di sebelahya. 

Setelah lama berdiam diri, sambil menguap Saupi brtanya kpd org tua tersebut, " Pakcik, skrg pukul brp?" 

Org tua tersebut tidak menjwb. Saupi pikir, mungkin org tua ni kurang pendengaran lalu dia mengulangi pertanyaan sampai 3Xi. Namun org tua tu tetap berdiam diri tanpa sebarang kata. 

Saupi dgn agak geram mencuit org tua tersebut & berkata, "Saya hairan mengapa pakcik tidak menjwb pertanyaan saya. Salahkah saya bertanya?" 

Orang tua itu menoleh sambil berkata, "Bukannya saya tak mau jwb, tapi nanti kalau saya jwb, kita pasti akan bersoal jwb ttg lain2 perkara pulak. Dan akhirnya kita akan bertambah mesra." 

Saupi termangu mendengar kata2 org tua itu. Terus dia bertanya lagi, "Apa salahnya kalau kita menjadi lebih mesra?" 

Orang tua itu menjwb, "Apb kita bertambah mesra, nnt apb dah sampai ke stesen, nnt kita akan turun bersama2. Saya nantinya pasti akan memperkenalkan kamu kpd anak gadis dan isteri saya yg dtg menjemput saya." "Isteri saya orgnya baik sekali. Takut nnt dipelawanya kamu ke rumah. Nnt kamu akan mandi & berehat di rumah say. Kami juga akan menjamu kamu di rumah saya. Setelah itu kamu jadi rapat dg anak gadis saya & kamu akan jadi teman lelaki anak saya. Lama2 kamu akan menjadi menantu saya," katanya lagi. 

Saupi menjadi semakin bingung lalu dia terus bertanya, "Pakcik, apa hubungannya semua ini dg pertanyaan saya yg pertama tadi? Saya cuma nak tahu skrg ni pukul brp?" 

Sambil berdiri org tua tersebut menjwp dg lantang, "Masalahnya? Masalahnya AKU TIDAK MAHU MEMPUNYAI MENANTU SPT KAMU. JAM TANGAN PUN TAKDERRR!" Addduuuhh, jauh sungguh pemikiran org tua ni. Sungguh futuristik!

hehehehhehe...mule2 blur gk bc cite nie...tp,bile bc smp abes br pham...betapa complicated ny pemikiran pkck tu..skali kalo c saupi tu jwb,"ank pkcik tu cun sgt ke??".. rs2 ny ap la pkcik tu nk jwb eh..unexpected...ha..cer uols agak pe pkck tu nk jwb..10 markah akn diberikan if jwpn anda mengenai sasaran pihak juri...ngehehehe..sekian terima kasih..peace^-^

rumit ny isteri..payah ny suami..hehehe

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 1:28 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
1stly,credit to blogger yg my laling tunjuk kn nie.. hehehehe... jus 1 tu share sbb even klakar tp bile pk dr sudut impact ny,sgt bermakna.. hehehe.. sile bace n pk2... yg da kawen,wat renungan, yg belum kawen amik pengalaman, yg da dkt nk kawen pn same la tu... info 4 ol of us!=) say cheese b4 anda membaca..=)

>>babak pertama..

Laki talipon,Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
Bini jawab, Takmau bang, bini awak diet...

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....

Bila laki query balik, Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....
Bini jawab, Memangla orang kata takmau apa-apa... Tapi belikan jerla apa-apa.... Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?

>>babak kedua...

Laki talipon bini,Petang ni awak nak masak apa Yang?
Bini jawab, Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang! Balik keja ni Abang makan siap-siaplah

Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak. Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya. Sampai umah, sendawa bau kamben... Tiba-tiba...

Bini jerit panggil suh makan! Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam, Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!

Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja, Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben! Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!

Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?

>>babak ketiga...

Abangni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah! Bini abang penat tau nak kemas umah semedang Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke... Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih

Si laki punyala seronok weeiii.... Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta... Bila dah siap, kuar bilik... Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa... Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?

>>babak keempat...

Bang, ujung minggu ni balik kampung nak?

Abang keja lah yang....

Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang, Pastu abang balik la KL balik

Lepas dah hantar hanak bini balik kampung, Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL. Baru sampai Taiping, talipon berbunyi...

Bini dia talipon. Abang bila nak balik ambik kitorang bang?

>>babak kelima

Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau. Abang tak kesian bini abang ker... Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer. Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...

Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain. Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir plak..

Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga?

KENAPA? KENAPA? KENAPAAAA??

>>babak keenam...

Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....

Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya
Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...pakaikan jerlah baju mana-mana pon... bukan ada org nk tengok ponnn...
Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....
Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah? kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...
...hmmm...ape pendapat uols eh?yg pasti ny,uols mst tersenyum gk kn time bc nie...xbyk pn,senyum2 kambing tu mst ader sket kn??kn??hehehe=)



Thursday, March 3, 2011

mari berkenalan bersama si cilik!

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 4:48 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!

cer cite cer cite....

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 2:31 PM 2 k0m3n p3m1nat sy t3k4n cni 1f nk bc k0m3n!
xnk ckp negatif...nk ckp positif...silakan..
xnk pk negatif...nk pk positif jer.....haruslah..
xnk xsuke...nk suke je....mst la..
xnk xhepy...nk hepy je...opcos lahhh!
xnk betul,nk salah je..oppsss...tbalik2...;p
xnk mkn...nk diet je...perlukah???hahahaha
xnk xkaye...nk kaye je.. sgt setuju!
xnk diam...nk ckp je....becok ny!;p
xnk tulis da...nk kuar je...adakah sy sdr@d luar sdr skrg??;p
emosi = stabil;
jiwa = tenang;
otak = mereng+sengal!hahahahaha
 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal