Wednesday, February 6, 2013

Bersabar dan teruskanlah usaha

ha5iL tuLi54n ~lassiessa~ at 9:48 AM
Merujuk kepada perkara di atas, bersabarlah. kesabaran itu sangat mujarab hasilnya. disamping itu, jangan lupa usaha, doa dan tawakal. ye, tidak dinafikan kan, bila fikir dan lihat di sekitar anda, mesti akan timbul rasa sedih dan sedikit kecewa. tapi, percayalah, ade hikmah yang tersembunyi di sebalik setiap ujian dari-Nya.

Jangan pernah penat mahupun terfikir untuk berhenti berusaha, jangan pernah timbul, "untungnya dia dapat itu", "untungnya mereka begitu", "untungnya orang tu orang ni". bersyukur dengan nikmat dari-Nya, dan teruskan berdoa untuk mendapat yang terbaik. bersabarlah wahai hati. chillex. hahahaha. jangan kawan dengan encik stress. berkawanlah dengan encik tenang. nyahkan encik stress secepat mungkin. gunakanlah zip ke, powermax ke, glo ke, dynamo ke. apa-apa lah. janji hilang. hahahaha. so, sekian sahaja sampai di sini karangan kita untuk hari ini.

Pssst. mesti fara n kak pah hingaq lagi sebab wat karangan budak darjah satu ni kan. hahahha. ha, apa kata hangpa tolong sambung cerita nie, satgi aku paste ja kasik tambah kepanjangan cerita dan disamping bilangan patah perkataan.hahahaha

9 k0m3n p3m1nat sy on "Bersabar dan teruskanlah usaha"

Fara Ada on February 6, 2013 at 10:08 AM said...

hohhh masih xda kemajuan part bilangan patah perkataan tu...
still pendek! disqualified! hahaha
kak pah! hg tgk kawan hg sorg ni..awal2 dah sedap dah nak baca...sekali tup2 ehhh abeh dah cerita dia? uwaaaa....sue taip la panjangggg lagi

~lassiessa~ on February 6, 2013 at 11:13 AM said...

farahhhh...tolong la taipkan...nnt aku paste ja...kan lg cepat gitu...hahahhaha

Fara Ada on February 6, 2013 at 8:47 PM said...

hehehe sejak dua menjak ni aku tengok entri hg semuanya berbau emosi segala..awat ni sue? ada msalah ka?
share la cerita pindah umah baru...pun boleh buat entri kan..hehe

~lassiessa~ on February 7, 2013 at 12:15 PM said...

farahh...ak pening la ngn kje..ak tgh dk cr kje len yg xdak coding..hehe..tgh dok cari area2 cni..xlarat la..rase letih sgt2..kdg2 smpai rase give up sgt2..huhu

rosefilia said...

owh...entri motivasi diri sendiri. U have choice su, pilihan di tangan anda. Kalau rasa cannot go, banyak lagi peluang yang ada.k. (Ishh, aku ni satgi bukan jadi komen, jadi satu entri plak kalau dah start bagi komen motivasi, nnt cekedout my page lah noh) haha

~lassiessa~ on February 7, 2013 at 3:47 PM said...

hahhahaha..nazifah kalo tulih, mmg xpenah pendek..hahahha

Fara Ada on February 8, 2013 at 3:37 PM said...

hmmmm...pasal keja rupanya..
haishh hg ni nk jdik cm aku dlu jgk la ni...rasa down dah..letih otak...
sabaq la sue...try caik keja lain..tp kalau nk ikutkan kelulusan kita..dgn umoq kita nk caik keja yg luar IT agak susah sue...
try caik keja aliran yg sama cuma skop keja ja lain...InshaAllah ada tu..
tempat aku da xdak kosong nk tlg pun..dlu ada hg pulak xleh nk mai intebiu...uhuhuhu..
lg pulak hg da kawen ni lg byk benda nk pikiaq..tu belum ada anak lg...mmg kena semangat kuat tu kalau nk stay as programmer jgk...

ha tgk aku pun dah jdik cm pah..komen dah nk mcm entri blog pulak...hahaha menaip xleh benti dah...

Anonymous said...

[url=http://www.audio-transcoder.com/how-to-rip-audio-cd-to-mp3-files]cda to mp3 free online converter[/url]

Dewi Aja on October 2, 2016 at 9:00 PM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

~saya,awak dan mereka~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal